Din cauza pandemiei noului coronavirus și a stării de urgență, românii nu vor putea merge la slujba de Înviere din acest an, cel mai important eveniment al anului pentru ortodocși. Înțelegerea dintre BOR și MAI a născut reacții dintre cele mai diverse, amplificate de ieșirea de astăzi a președintelui Iohannis. Pe tonul cu care ne-a obișnuit de cinci ani, Iohannis a anunțat că proiectul trebuie anulat. Punct.

Există însă și oameni care se pare că îl vor sfida pe atotputernicul zilei. Gigi Becali, patronul echipei de fotbal FCSB, a anuțat pentru GSP că va merge la biserică de Înviere. Are și un soi de acoperire legală pentru asta: face parte din corul bisericii.

Pe mine nu poate să mă oprească nimeni și o să mă duc la biserică. Vreau să știți că eu mă duc zilnic la biserică pentru că sunt în corul bisericii și nu se poate fără mine acolo. Masa de Paște o să o iau în familie și nu o să mă duc nicăieri. Eu știu că situația în România este grea, dar trebuie să ne gândim la toți oamenii care au credință în Dumnezeu”, a mai spus patronul FCSB.

În ceea ce privește conflictul dintre Iohannis și Marcel Vela, Becali este evident de partea bănățeanului: ”Îl felicit pe Marcel Vela pentru faptul că s-a gândit la toți credincioșii, dar nu știu dacă o să reziste în disputa cu Iohannis până la final și cred că o să dea înapoi”.