Iluminatul festiv în municipiul Slatina va fi pus în funcţiune pe 27 noiembrie, mai devreme faţă de anii anteriori, însă fără fast şi fără spectacole, în contextul restricţiilor instituite de pandemie, a anunţat, joi, primarul Emil Moţ.

Edilul a menţionat că oraşul a fost împodobit cu mii de figurine şi ghirlande, iar unul dintre punctele de atracţie va fi Parcul Tineretului.

”Spectacol de culoare şi lumini”

„Municipiul Slatina este pregătit să întâmpine sărbătorile de iarnă, iluminatul festiv urmând a fi inaugurat vineri, 27 noiembrie, la orele 17,00. Punerea în funcţiune a instalaţiilor luminoase va fi făcută, însă, fără fast, motivat de restricţiile impuse de pandemie.

Slătinenii care au ales să îşi petreacă acasă minivacanţa de 1 Decembrie vor avea parte de un adevărat spectacol de culoare şi lumini, mii de ghirlande şi figurine îmbrăcând străzile municipiului în straie de sărbătoare.

Unul din punctele de atracţie va fi, şi în acest an, Parcul Tineretului, unde atât cei mici cât şi cei mari se vor bucura, începând din acest week-end prelungit, de o atmosferă de basm, specifică acestei frumoase perioade a anului”, se arată într-un comunicat de joi al primarului Emil Moţ.

”Lipsesc manifestările tradiţionale organizate de primărie”

Primarul a adăugat că anul acesta, pentru a respecta regulile sanitare şi distanţarea necesară în contextul pandemiei, nu se vor mai organiza spectacole şi nici acţiuni de oferire de daruri copiilor, cum s-au organizat în anii trecuţi.

„Din această feerie a iernii vor lipsi, fără voia noastră, dat fiind că actualele reguli sanitare şi de distanţare socială o impun, manifestările tradiţionale pe care municipalitatea le organiza: evenimentele de Moş Nicolae, desaga lui Moş Crăciun, Revelionul în aer liber”, a conchis Emil Moţ.

În anii anteriori, în luna decembrie, în municipiul Slatina s-au organizat aproape zilnic spectacole în aer liber, toţi preşcolarii au primit cadouri de la primărie în dimineaţa zilei de Sf. Nicolae, iar în cadrul acţiunilor Desaga lui Moş Crăciun au fost oferite daruri elevilor din şcolile primare. În ultimii ani, la Slatina, Revelionul a fost sărbătorit de mii de persoane în stradă, la concertele şi spectacolele pirotehnice oferite de municipalitate.