Este vorba despre un asistent de 46 de ani de la Ambulanţa Sector 6, al cărui test a ieşit pozitiv miercuri. Bărbatul spune că nu a dus cu ambulanţa niciunul dintre suspecţi de la începutul epidemiei şi până astăzi.

“Bărbatul s-a testat din curiozitate, nu avea simptome”, precizează o sursă din Ambulanţă.

“În această noapte se va face ancheta epidemiologică, e adevărat că a fost la cazuri cu febră, dar nu la oameni care au venit din zonele roșii, din Italia sau Spania, sau cel puțin asa au declarat aceștia”, a declarat unul dintre colegii ambulanţierului, potrivit libertatea.ro.

Colegii angajatului de la Ambulanţă nu au mai intrat în tură miercuri seară

Ancheta epidemiologică ce va avea loc acum urmează să stabilească contacţii din Ambulanţa Sector 6, dar şi dintre pacienţi.

Colegii angajatului depistat pozitiv care urmau să intre în tură miercuri seară au fost opriţi şi li s-a recoltat probe.

“La orice caz cu febră, indiferent că este sau nu suspiciune de coronavirus, toate echipajele sunt obligate să poarte mănuși lungi și măști profesionale, dar și atenția oamenilor are o limită, în condițiile în care sunt suprafolosiți de aproape două săptămâni”, a declarat un medic de la Ambulanţa Bucureşti.