Primul soț al Mioarei Roman și tatăl Catincăi Roman a fost Iosif Zilahy. Alături de acesta, fosta soție a lui Petre Roman a trăit o poveste de dragoste frumoasă.

Când au început relația, Mioara avea doar 19 ani, iar Iosif  avea 27 de ani. Cei doi s-au căsătorit și au format o familie timp de 12 ani. Au ajuns să divorțeze atunci când fiica lor, Catinca, avea doar șapte luni.

Iosif Zilahy a rămas mereu alături de Mioara Roman

Iosif Zilahy a rămas mereu alături de Mioara Roman. El a fost o prezență importantă în viața lor. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani, cu doi ani în urmă.

De-a lungul timpului, Mioara Roman și Iosif au fost un cuplu respectat. Ei au trăit împreună o perioadă semnificativă din viața lor.

Catinca Roman si tatal sau
Iosif Zilahy/SURSA FOTO: Viva.ro

Cum s-au întâlnit cei doi și ce l-a atras la Mioara

Iosif Zilahy mărturisea că a fost cucerit de frumusețea acesteia. Cei doi s-au întâlnit la sala de scrimă, iar povestea lor de dragoste a fost una foarte frumoasă.

„M-a cucerit cu frumuseţea ei. Aveam 27 de ani când ne-am cunoscut la sala de scrimă. A fost o poveste de dragoste foarte frumoasă’, spunea Iosif Zilahy, primul soț al Mioarei Roman.

După divorțul de Zilahy, Mioara Roman a avut o a doua căsătorie cu Petre Roman, fostul prim-ministru al României. Și această căsătorie a avut o evoluție proprie, marcând istoria peisajului politic românesc.

Catinca Roman, cuvinte de apreciere pentru tatăl său

Într-un interviu mai vechi, Catinca Roman împărtășea lui Mihai Morar aspectele pe care le apreciază cel mai mult la tatăl său:

„Genele bune, temperamentul lui calm, educaţia şi anumite principii de viaţă, cu care mă mândresc. Iar de învăţat, învăţ în fiecare zi de la el, pentru că este un om extrem de deschis, foarte informat şi chiar îmi face plăcere să vin să petrecem timp împreună să discutăm despre tot felul de subiecte, de la modă la sport, la ştiri, la istorie, o grămadă de filme. Sincer, este mult mai bine pus la punct decât mine cu ştirile, de exemplu. Dar fără politică!”, a spus acesta, conform viva.ro.

Iosif Zilahy a trecut în neființă în septembrie 2022, la vârsta de 90 de ani. La acea vreme, fiica lui, Catinca, a făcut anunțul despre deces. Ea și-a exprimat durerea pierderii și menționând că a avut o legătură specială și a fost un om deosebit. Catinca Roman a spus atunci că își dorește ca tatăl ei să fie ținut minte, ca un bon viveur și un bărbat elegant.