A doua persoană din lume care a fost vaccinată cu serul de la Pfizer-BioNTech a încetat din viață la 81 de ani, după o boală care nu avea legătură cu coronavirusul, relatează BBC.

William Shakespeare a fost angajat al uzinelor Rolls Royce. Acesta și-a găsit sfârșitul în același spital în care fusese vaccinat.

El a fost primul bărbat din lume (a doua persoană, după Margaret Keenan, 91 de ani), care a primit serul produs de Pfizer, pe 8 decembrie 2020, la Spitalul Universitar din Coventry, Anglia.

William a încetat din viață joia trecută, la același spital unde fusese vaccinat. Bărbatul fusese angajat la uzinele Rolls Royce și consilier parohial în Coventry, membru activ al comunității.

Jayne Innes, consilieră în Coventry, a scris despre el că “Bill va fi ținut minte pentru multe lucruri, inclusiv pentru buclucurile în care intra”.

William Shakespeare și-a lăsat în urmă soția și doi băieți, precum și mai mulți nepoți. “Cel mai frumos omagiu pentru Bill este să ne vaccinăm”, a mai spus Jayne Innes.

Între timp s-au mai administrat aproape 2 miliarde de doze

De la momentul în care William Shakespeare s-a vaccinat peste 1,7 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate la nivel global.

El a declarat atunci: ”Trebuie să spun că personalul de la acest spital este minunat”.

Trista sa moarte a fost deplânsă nu numai de către familia sa, ci și de numeroasele persoane cu care a intrat în contact. El a fost catalogat drept o ”figură extrem de iubită”.

”Bill a fost un militant pe tot parcursul vieții, așa că a fost încântat să poată ajuta, să încurajeze pe toată lumea să facă vaccinul pentru a reveni la toate lucrurile de care ne bucuram în viață. Să ne vaccinăm este cel mai bun tribut pe care îl putem face cu toții în cinstea lui Bill. A fost pasionat de fotografie, i-a plăcut jazz-ul și socializarea și a iubit natura și grădinile. Bill va fi amintit pentru multe lucruri.”, a mai spus Jayne Innes.

Detaliile funerare nu au fost încă puse la punct, potrivit Daily Mail.

Sursa: BBC