Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că Spitalul ASCAR va avea de mâine 70 de paturi cu oxigen pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus. Acesta a punctat că din păcate va fi mare nevoie de acestea pentru că urmează o perioadă grea pentru Timișoara.
Pe de altă parte, Dominic Fritz a spus că speră ca sărbătorile de Crăciun să se desfășoare „cât de cât normal”, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să fie respectate regulile.
„Am fost la Spitalul ASCAR unde, de mâine, o să avem 70 de paturi cu oxigen pentru bolnavii Covid. Din păcate, o să avem nevoie de ele.

Am fost și la Victor Babeș, care azi era plin, și unde am făcut o nouă zonă de triaj, în afara spitalului. Am înlocuit corturile, care nu mai reprezentau o soluție pe timp de iarnă, cu 6 containere donate Primăriei de Rezervele statului. Medicii și asistentele de la Victor Babeș vor fi ajutați la triaj de către rezidenții de la medicină.

Le mulțumesc medicilor, asistentelor, infirmierilor pentru că luptă în fiecare zi să salveze viața unuia dintre semenii noștri.

Vom degreva și spitalul întrucât un număr semnificativ de persoane, după ce le vor fi recoltate probele, vor putea pleca acasă unde vor fi tratați de medicii de familie printr-un sistem de telemedicină.

Ne pregătim pentru o perioadă grea pentru Timișoara. E nevoie de fiecare dintre noi în această luptă. Nu am renunțat la planul de a avea un Crăciun cât de cât normal, dar pentru asta trebuie să purtăm de azi masca, de azi să renunțăm la deplasările inutile sau la întâlniri ce pot fi amânate.

Primăria se mobilizează, spitalele sunt mobilizate la maxim, societatea civilă sare în ajutor. Depinde de noi toți și știu că avem puterea și determinarea să respectăm regulile și să revenim la un platou care să ne permită să mai câștigăm niște timp.

În continuare, centralizăm toate informațiile pe https://covid19.primariatm.ro/”, a transmis primarul Timișoarei într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea