Numeroase toalete publice din Sectorul 2 al capitalei sunt închise deoarece Primăria București nu a mai putut plăti contractele de închiriere. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că de vină pentru această situație este fosta administrație a Primăriei Generale.

Primarul Radu Mihaiu a anunțat că Primăria Sectorului 2 va prelua de la Primăria Generală toaletele închise.

„Probabil mulți dintre voi ați observat că multe toalete publice din sector au intrat brusc la ”iernat”. Sunt sigur că ați observat fiindcă foarte mulți dintre voi mi-ați scris contrariați fiind, pe bună dreptate. Toate aceste toalete erau închiriate de către Primăria Generală.

Având în vedere că bugetul lor e acum în piuneze și sunt multe găuri din urmă de acoperit, au oprit aceste contracte pe motiv de lipsă de fonduri, iar toaletele au fost închise. Vom prelua noiî această cheltuială ca să nu lăsăm sectorul descoperit. Și le vom redeschide pe toate în cel mai scurt timp. Deja au fost puse în funcțiune o parte din ele”, a explicat Mihaiu

Primarul Radu Mihaiu crede că de vină pentru această situație este fosta administrație a capitalei.

„Așa se întâmplă după 4 ani de pârjol marca Firea. Ca exemplu, pentru aceste toalete noi vom plăti azi cu 25% mai puțin decât plătea până mai ieri PMB pe baza contractului primit moștenire”, a precizat Radu Mihaiu pe Facebook.

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan

Senatoarea PSD a susținut la începutul lunii,  că primarul Capitalei nu știe cum funcționează o instituție publică și acesta este și motivul pentru care continuă să dea vina pe fostul primar, în contextul datoriilor pe care PMB le are de plătit.

Fostul primar al Capitalei îl acuză pe Nicușor Dan că nu știe ce înseamnă o investiție și care sunt etapele. Ea a adăugat că în timp ce era primar a plătit datorii mult mai mari.

„Să te plângi că ai datorii la PMB înseamnă că NU ȘTII DELOC cum funcționează o instituție publică din punct de vedere financiar. Înseamnă că nu înțelegi ce înseamnă o investiție, care sunt etapele ei, nu pricepi că nu poți plăti un contract când te taie capul, că nu știi că toate plățile instituțiilor publice se fac la termene LEGALE, după ce facturile emise se verifică, se avizează, se certifică

Contractele instituțiilor publice nu sunt cumpărături de la magazinul din colt, te duci cu portofelul și ai achitat pe loc, ca să nu ai datorii. „, a declarat Gabriela Firea la începutul lunii iunie.

Sursă foto: Facebook