Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, a anunţat, miercuri că a fost demis din funcţia de preşedinte al PNL Lugoj.

El a subliniat faptul că totul a pornit de la președintele interimarl al PNL Timiș și secretarul general care au dizolvat biroul politic al PNL Lugoj.

Totodată, el a ținut să le mulțumească tuturor colegilor care i-au ales, dar și lugojenilor care au acordat încrederea necesară în toată această perioadă, adăugând că toate promisiunile făcute vor fi respectate.

„Am fost demis. Astăzi, Nica (Alin Nica – preşedintele interimar al PNL Timiş) şi Groza (Dănuţ Groza – secretar general al PNL Timiş) au dizolvat biroul politic al PNL Lugoj. Au desfiinţat singurul Birou politic al PNL Lugoj care a reuşit să readucă PNL în fruntea administraţiei lugojene după mai bine de 100 de ani. Le mulţumim colegilor din PNL Lugoj care ne-au ales, în mod democratic.

PNL Lugoj își respectă promisiunile

Le mulţumim lugojenilor care ne-au acordat încrederea într-un moment extrem de dificil pentru Lugoj. Nu vă vom dezamăgi! Chiar dacă începutul este mai greu, ştim ce avem de făcut şi ne vom duce la bun sfârşit toate promisiunile făcute”, a scris Claudiu Buciu, pe pagina sa de Facebook.

Edilul a mai adăugat că scopul rămâne acela de a face administraţie. Potrivit acestuia, există o echipă care își dorește acest lucru, iar timpul a fost mereu ”de partea politicienilor care au respectat cetăţenii”.

„Avem o echipă care îşi doreşte exclusiv asta. PNL Timiş a arătat astăzi că desconsideră în primul rând comunitatea noastră. Faptul că ni s-au retras nişte funcţii politice, în contextul actual, ne onorează. Rămânem dedicaţi administraţiei locale dar şi adevăraţi liberali. Ştim ce valori avem de apărat. Şi le vom apăra lucrând necontenit pentru cei care ne-au acordat încrederea în mod democratic. Timpul a fost întotdeauna de partea politicienilor care au respectat cetăţenii”, a susţinut Claudiu Buciu.

Amintim faptul că Claudiu Buciu a anunţat că refuză să organizeze alegeri la PNL Lugoj. Acsta a fost nemulţumit de numărul de delegaţi selectaţi pentru a participa la conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Timiş, care va avea loc în 7 august.