Programul pentru dezvoltarea infrastructurii şi crearea de baze sportive în mediul rural, prin care autorităţile locale sunt finanţate de Executiv pentru astfel de proiecte, a fost extins cu trei ani, până în 2012, prin decizie adoptată, luni, de Guvern, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Perioada în care autorităţile locale pot primi fonduri bugetare pentru derularea acestui program urma să expire la sfârşitul anului.
„În şedinţa de luni, Guvernul a decis să extindă valabilitatea programului cu trei ani, până la sfârşitul anului 2012”, au arătat sursele citate.
Prin intermediul acestui program, primăriile sunt finanţate de Guvern pentru lucrări la reţeaua de drumuri publice comunale, judeţene şi naţionale, precum şi pentru dezvoltarea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, canalizare şi epurare.

Anul acesta s-au dat 662 de milioane de lei

Pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive, Guvernul a repartizat autorităţilor locale, în primăvara acestui an, fonduri de 662 milioane lei din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, cei mai mulţi bani fiind alocaţi primăriilor PDL şi PSD.
Hotărâri similare de distribuire a sumelor defalcate din TVA au fost aprobate şi de fostul Guvern, pe finalul anului trecut, iar banii au fost alocaţi preponderent către primării conduse de PNL şi PSD.

SURSA:Mediafax