Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, intenționează să construiască un bloc cu opt etaje și 150 de apartamente pe Șoseaua Panduri numărul 77. Informația a fost făcută publică odată cu lansarea în dezbatere a proiectului pentru aprobarea PUZ, care va intra în discuția Consiliului General al Municipiului București, cel mai probabil în următoarea ședință. Construcția se va ridica pe un teren de 10.000 de metri pătrați ce aparține Primăriei.  Zona este nu doar apropiată de centrul Capitalei, dar și foatrte căutată în ultima vreme de către dezvoltatorii imobiliari.

În cadrul ansamblului se va construi și o grădiniță. Primăria nu a răspuns până acum la solicitările Capital privind furnizarea unor detalii privind destinația construcției, însă datele făcute deja publice arată că este vorba despre locuințe sociale, la care vor avea acces, la prețuri sub nivelul pieței, pentru închiriere, mai ales, bucureșteni cu venituri sub medie, dar și alte categorii de cetățeni cum ar fi medicii rezidenți. De altfel, Primăria Capitalei primește anual mii de cereri pentru locuințe sociale, anul trecut numărul total ajungând la aproape 25.000.

Este pentru prima dată în istoria sa când Primăria Capitalei intră pe zona de dezvoltări imobiliare. De menționat și că, la finalul anului trecut, o decizie judecătoarească a arătat, definitiv, că toate companiile municipale au fost înființate ilegal. Totuși, până acum nu există și o decizie explicită care să impună desființarea acestora.

Vecini cu fostul primar Adriean Videanu, care construiește mai multe turnuri cu înălțimi record

Zona este nu doar apropiată de centrul Capitalei, dar și foatrte căutată în ultima vreme de către dezvoltatorii imobiliari. Lângă terenul indicat în PUZ-ul scos în dezbatere publică deține o suprafață de 50.000 de metri pătrați compania Titan Mar, controlată de familia fostului primar al capitalei și ministru al economiei, Adriean Videanu. Pe acest teren urmează să se construiască unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din ultima vreme. Este vorba despre mai multe clădiri, cu spații de birouri și spații de locuit, care să se înalțe până la 30 de etaje, devenind astfel printre cele mai înalte din București. Firma lui Videanu a demarat deja procedurile pentru obținerea avizelor necesare.