Vaccinul anti-COVID va fi administrat pe cale orală în această țară

Firma Oravax Medical va începe studiile clinice ale unui vaccin sub formă de capsulă la un centru medical din Tel Aviv. Totuși, acest lucru va avea loc după ce Ministerul Sănătății își va acorda aprobarea în câteva săptămâni, conform clinicaltrialsarena.com

În primele două faze ale studiului efectuat de Oravax, vor participa 24 de voluntari, care nu au mai fost inoculati, până la momentul respectiv, cu alt vaccin anti-COVID. Astfel, jumătate din aceştia vor lua o capsulă, în timp ce ceilalți vor primi două capsule.

Potrivit sursei menționate, printre avantajele vaccinurilor care se administrează pe care orală se numără riscul mai scăzut de apariţie a unor efecte secundare şi posibilitatea stocării la temperaturi apropiate de zero sau chiar la temperatura camerei.

Bilanţ COVID-19, 26 iulie

Până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.376 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  1.047.291 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 84 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 6 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.270 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 25.07.2021 (10:00) – 26.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 2 decese (1 bărbat și 1 femeie), al unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județul Constanța și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 ani și 1 la categoria de vârstă 70-70 ani. Ambele decese sunt ale unor pacienți care au înregistrat comorbidități. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Sursă foto: Dreamstime