Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) vine cu declarații cu privire la pacienta scăpată, la urcarea în ambulanță, de către personalul SMURD. De precizat că pacienta este suspectă de coronavirus.

După ce imaginile au devenit virale în spațiul public, IGSU oferă explicații cu privire la incidentul provocat de echipajul SMURD.

Potrivit ISU Suceava, unul dintre membrii echipajului SMURD ar fi alunecat pe platforma autospecialei, iar astfel s-a produs incidentul. În plus, în declarația oficială se precizează că atât pacienta cât și paramedicul SMURD ar fi scăpat nevătămați.

Ce au declarat cei de la ISU Suceava?

„Ca urmare a informațiilor și a imaginilor apărute în spațiu public, potrivit cărora personalul SMURD din cadrul ISU Suceava a scăpat izoleta în care era transportată o pacientă la un spital de boli infecțioase, pentru corecta informare a opiniei publice, ISU Suceava face următoarele precizări:

În cursul zilei de astăzi, unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD.

Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul, pentru a-i asigura protecția.

Acest aspect este argumentat de imaginile difuzate in spațiul public, care arată cum izoleta nu a atins pământul, ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului. De asemenea, în urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecție.

La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noștri, după efectuarea decontaminării personalului și a autospecialei, se vor întoarce la unitate”, anunță IGSU.