Instalaţia a fost finalizată la începutul lunii iulie şi a fost conectată la reţeaua naţională la începutul lui august 2012. Proiectul a fost dezvoltat pentru Eurowind Energy A/S de către filiala sa, Alpha Wind Renewables Romania SRL, cu sprijinul tehnic al Martifer Solar.  Martifer Solar este parte a grupului Martifer, un grup multinaţional industrial, cu peste 3.000 de angajaţi, axat pe construcţii metalice şi energie solară. În 2011, veniturile din activităţile de bază ale grupului au atins 550 milioane euro. Până în prezent, Martifer Solar a participat la instalarea a peste 200 MW de energie solară fotovoltaică la nivel mondial.

"Aceasta este prima dintre instalaţiile fotovoltaice pe care intenţionăm să le construim în România", a declarat Pedro Pereira, director Martifer Solar pentru Europa şi Administrator Executiv al biroului din România. Potrivit acestuia, în acest moment, piaţa românească devine una dintre cele mai active din sectorul instalaţiilor fotovoltaice din Europa.

În 2011, Martifer Solar şi Eurowind Energy A/S au semnat un contract de distribuţie al componentelor MPrime pe piaţa daneză şi pe cea a ţărilor scandinave. Ca urmare a succesului proiectului de la Pufeşti, ambele vor extinde colaborarea de pe piaţa românească, unde intenţionează să demareze şi alte proiecte în curând, şi pe alte pieţe din Europa.

Eurowind Energy A/S intenţionează ca în următorii doi ani să investească între 5 şi 15 milioane euro în proiecte similare în România, a declarat Jens Rasmussen, CEO Eurowind Energy A/S, la inaugurarea instalaţiei fotovoltaice.

"Estimăm că ne vom recupera investiţia de la Pufeşti în mai puţin de zece ani. Subsidiara din România a companiei analizează şi perspectiva realizării altor proiecte. Două dintre acestea vor fi finalizate pană la sfârşitul anului 2012, în Braşov şi în Craiova. Apetitul pentru anul viitor este să instalăm o capacitate de 10 – 30 MW. Aşteptăm avizele pentru cele două proiecte. Estimăm că investiţiile noastre în România vor fi cuprinse între 5 şi 15 milioane euro, în următorii doi ani", a afirmat Jens Rasmussen, citat de Agerpres.