Piaţa autohtonă de capital a înregistrat prima scădere din acest an, toţi indicii închizând pe roşu sub efectul unei uşoare corecţii, în jurul unui punct procentual.

Explicaţiile oferite de către analişti sunt două, respectiv o influenţă din partea pieţelor extrene coroborată cu o marcare de profit din partea investitorilor.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi pe bursă este mai degrabă o corecţie ce a fost determinată de evoluţia pieţelor externe şi, eventual, de o uşoară marcare de profit din partea investitorilor după o creştere consecutivă de şase şedinţe şi nu ţine de condiţiile pieţei interne „, a declarat pentru capital.ro Gabriel Aldea, analist Intercapital Invest.

Potrivit acestuia, dacă lucrurile vor evolua normal în România, fără prea multe şocuri, nici politice, nici economice, Bursa de la Bucureşti va putea recupera o parte imortantă din pierderile înregistrate în ultimii ani.

„Perspectivele sunt mult îmbunătăţite în ceea ce priveşte România, crescând încrederea în rândul investitorilor. În condiţii normale, fără schimbări bruşte în plan politic şi economic, piaţa românească de capital va înregistra anul acesta o creştere accentuată şi accelerată, putând recupera o parte semnificativă din pierderile consemnate în perioada 2007-2009, într-un ritm mai mare chiar şi faţă de pieţele externe”, a detaliat Gabriel Aldea contextul în care ar putea evolua Bursa de la Bucureşti anul acesta.

Evoluţia indicilor bursieri o puteţi vedea Aici