Liderul PSD, Mircea Geoană, a spus în faţa Parlamentului că bugetul pe 2010 favorizează anumite instituţii care au fost fidele preşedintelui.

Geoană a spus parlamentarilor că PSD nu va vota bugetul propus de Guvern pentru că banii au fost împărţiţi în fucnţie de oamenii care conduc ministerele şi nu de necesităţile domeniilor respective. „Nu este un buget construit pe politici publice sau pe ministere, ci pe persoane, pentru cei care au fost mai iuţi de mână, şi vedem cum instituţii care au fost servile au fost recompensate cu cele mai mari bugete”, a spus preşedintele Senatului.

El consideră că bugetul pe acest an este antisocial şi lipsit de viziune. “Este un profund buget antisocial şi proclamă într-un mod explicit scăderea punctului de pensie. Am aşteptat un buget care să fie cu adevărat anticriză, din păcate acest buget repetă greşelile din 2009, este insensibil la strigătul social pe care marea majoritatea a românilor îl transmit.

Acest buget este contruit într-o manieră pasivă, care spune doar-doar s-or revigora economiile occidentale, să luăm banii de la FMI şi economia se va revigora. Nu se propune nici stimularea economiei, a exporturilor, ci doar să aşteptăm pasivi şi relaxaţi ca cineva să aducă redresarea economică. Nu este sigur că economia vestică se va relansa. Dacă vom vota un astfel de buget ne vom face cu toţii vinovaţi de scăderea puterii de cumpărare a celor mai vulnerabili cetăţeni români”, a spus Geoană.