Prețul petrolului a scăzut! A ajuns la minimum ultimelor săptămâni după ce stocurile au crescut în SUA

Reuters informează că prețul petrolului a ajuns la minimum ultimelor săptămâni, asta după ce stocurile de țiței din Statele Unite ale Americii au crescut peste estimări. Așadar, contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,73 dolari, sau 3,2%, până la 81,99 dolari pe baril, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,05 dolari, sau 3,6%, până la 80,86 dolari.

Cea mai mare scădere din vară

Prețul înregistrat recent arată că o asemenea scădere nu a mai fost înregistrată de la începutul lunii august a acestui an. În plus, acestea au fost și cele mai mici închideri pentru Brent din 7 octombrie și pentru WTI din 13 octombrie.

Stocurile săptămânale de țiței au crescut mai mult cu 3,3 milioane de barili, mai mult decât estimările, dar stocurile de benzină au ajuns la cel mai scăzut nivel din noiembrie 2017. Oferta de pe piața petrolieră americană s-a restrâns, stocurile de la centrul de depozitare din Cushing, Oklahoma, fiind la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani.

Joe Biden a precizat motivul pentru care prețul la petrol a crescut

Aflat la summit-ul pentru climă de la Glasgow, președintele american Joe Biden a declarat că majorările de prețuri în ceea ce privește petrolul și gazele s-au produs din cauza refuzului națiunilor OPEC de a pompa mai mult țiței. Prețul mediu de vânzare cu amănuntul al unui galon de benzină în Statele Unite a fost în ultima vreme de 3,40 dolari, potrivit AAA, în creștere cu aproximativ 20 de cenți față de acum o lună.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, se reunește joi și este de așteptat să își reconfirme planurile de a menține constantă creșterea lunară a ofertei, în ciuda apelurilor pentru o accelerare a acesteia.