Prețul bitcoin a atins un nou record pentru a doua oară într-o săptămână. Astfel, preţul bitcoin a depăşit, joi, 48.000 de dolari pe unitate. Totul se întâmplă după ce Bank of New York Mellon a anunţat că va oferi servicii de custodie pentru active digitale, relatează CNBC.

Criptomoneda atins în timpul tranzacţiilor un record de 48.481 dolari pe unitate, potrivit datelor site-ului de specialitate CoinDesk. Ulterior, bitcoin a fost tranzacţionată în urcare cu peste 7%, la aproximativ 47.913 dolari pe unitate.

BNY Mellon, cea mai veche bancă din Statele Unite şi furnizoare majoră de servicii de custodie, a anunţat joi că va începe să finanţeze bitcoin şi alte criptomonede. Compania va permite activelor sub formă de criptomonede să treacă prin aceeaşi reţea financiară pe care o foloseşte în prezent pentru deţineri mai tradiţionale, cum ar fi obligaţiunile Trezoreriei americare şi acțiunile.

BNY Mellon nu este singura companie financiară care şi-a exprimat sprijinul pentru monedele digitale. Miercuri, Marstercard a anunţat că va oferi sprijin pe reţeaua sa pentru unele criptomonede, în acest an.

De asemenea, producătorul de automobile electrice Tesla a anunţat luni că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că va accepta în curând criptomoneda ca formă de plată.

Preţul bitcoin a crescut cu peste 60% de la începutul acestui an, după ce şi-a mărit de patru ori valoarea în 2020.

Prețul bitcoin ar putea atinge 50.000 de dolari până la sfârșitul săptămânii

Conform unei analize recente realizate de Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro, valoarea bitcoin ar putea atinge 50.000 de dolari până la sfârșitul săptămânii.  Iată analiza acestuia privind evoluția acestei criptomonede.

“Mișcarea Tesla de a investi în aceste monede și anunțul său că va accepta criptomoneda ca metodă de plată pentru propriile produse a schimbat cu adevărat situația. Se vorbește deja că Apple și Google vor copia mișcările Tesla. Adăugând bitcoin la propriile lor sisteme de plată.

Consumul digital crește. Ne așteptăm să îi vedem și pe alții urmând exemplul Tesla. Plățile în bitcoin având din ce în ce mai mult sens pentru companiile care își desfășoară aproape toate vânzările online.”, a precizat Simon Peters.