Volumul schimburilor comerciale bilaterale dintre Austria şi România a atins 3 miliarde de euro, a subliniat Christoph Leitl, adăugând că exporturile Austriei către România au crescut faţă de anul precedent cu 11%, atingând 1, 9 miliarde de euro. Pe de altă parte, importurile au crescut la 18, 4%, atingând 1, 11 miliarde de euro.

"Creşterea economică din România reprezintă o mare şansă pentru îndreprinderile noastre", a mai afirmat Leitl, adăugând că în prezent 1.000 de companii austriece investesc în România, volumul investiţiilor austriece atingând 10 miliarde de euro. Companiile austriece creează 100.000 de locuri de muncă pentru angajaţii români.

"Cu toate acestea, este loc de schimbări şi îmbunătăţiri, iar noul guvern este ambiţios şi vrea sa rezolve asemenea probleme. Noi putem contribui prin investiţii şi expertiză", a subliniat Christopf Leitl.

Şeful executivului român a subliniat în discursul de deschidere al forumului că guvernul român trebuie să fie proactiv în relaţia cu marile companii austriece care investesc în România şi a transmis celor prezenţi la reuniune că a sosit la Viena pentru a transmite un "mesaj puternic" şi anume că Austria şi companiile sale sunt de mare importanţă pentru România.

Aflat în vizită oficială în Austria, premierul Victor Ponta le-a transmis oamenilor de afaceri prezenţi la lucrările Forumului economic de la Viena că apreciază orice companie care creează măcar un loc de muncă în România şi care oferă un salariu pentru angajaţii români.

Ponta a arătat că România trebuie să facă anumite îmbunătăţiri în anumite domenii precum lupta împotriva corupţiei, a birocraţiei şi capacitatea de absorbţie a fondurilor europene.

Victor Ponta, Christoph Leitl, preşedintele WKO, Ovidiu Silaghi, ministrul transporturilor şi infrastructurii, Lucian Isar, ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Eugen Teodorovici, consilier de stat, Rudolf Lukavsky, consilierul comercial al Ambasadei Austriei în Romania, Stefan Einfalt, directorul general al firmei care deţine fabrica Voestalpine Steel Service Center Romania SRL şi Dieter Meyer, director Renewable Power Gmbh, au luat astăzi parte la lucrările Forumului AWO Rumänien (Forumul economic România-Austria), desfăşurat la sediul Camerei austriece de Economie.