O tragedie absurdă s-a produs la mijlocul săptămânii trecute la spitalul județean din Reșița, provocată nu atât de suprasolicitarea sistemului medical pe motiv de COVID-19, cât de panica instalată în oameni.

Preoteasa din comuna severineană Măureni, o femei de 48 de ani, lucra săptămâna trecută prin propria curte, pentru a face necesară curățenie generală de Paști. În timp ce curăța geamurile casei a căzut de pe scară și și-a fracturat o gleznă. A fost dusă la spitalul județean din Reșița, unde a fost băgată în cortul de triere. Femeia era si asistentă medicală, iar din acest motiv a fost considerată suspectă, scrie Express de Banat.

Ea trebuia băgată de urgență în operație. A fost lăsată să aștepte, presa locală susținând că doctorilor le-a fost teamă de o infectare cu COVID-19. După 2 ore femeia a murit din cauza hemoragiei interne.

A fost înmormântată în week end într-o scenă greu de suportat vederii. Oamenii din comună au așternut florile, pe care în mod normal le-ar fi dus la priveghi și cimitir, pe stradă pentru a trece mașina mortuară peste ele. Au ieșit câte doi la poartă, păstrând distanța, pentru a-și lua adio de la preoteasă, trupul acesteia fiind într-un sicriu închis. La cimitir nu au putut merge să îi aprindă o lumânare. Cimitirele au fost închise în week end.

Institutul Cantacuzino contrazice medicii din Reșița

După toate aceste scene desprinse dintr-un film absurd și prost, astăzi a venit bomba. Testele femeii, analizate la Institutul Cantacuzino, demonstrează că nu era infectată cu COVID-19. Practic, a murit pentru că niște medici s-au temut să o opereze.

Marcel Vela a mers la mormântul asistentei

Și ca lucrurile să fie și mai clare că situația este gravă în acest caz, și în lipsa unor explicații oficiale ale celor din spitalul județean Reșița, ministrul de Interne Marcel Vela a mers astăzi la mormântul femei să aprindă o lumânare. A și stat de vorbă cu oamenii revoltați din zonă. Fiica femeii a postat pe pagina sa de socializare în care spune că este singura lor speranță să de facă dreptate: promisiunea ministrului Vela. Situația este cu atât mai gravă cu cât spitalul județean a anunțat după deces că femeia era infectată cu COVID-19. Anunț care le era util într-o anumită măsură. Dar acest lucru a fost contrazis astăzi de Institutul Cantacuzino.

Sursa foto: Express de Banat