Premiile Oscar 2024

Premiile Oscar 2024: „Oppenheimer” se află în fruntea nominalizărilor la ceremonie, iar actorii săi principali, Cillian Murphy și Robert Downey Jr., sunt în cursă pentru a câștiga o statuetă.

Cillian Murphy a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal pentru interpretarea sa din „Oppenheimer”, în timp ce Robert Downey Jr. a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, tot pentru aceeași producție.

De asemenea, Emily Blunt a primit o nominalizare pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, pentru aceeași peliculă, care este de asemenea în cursă pentru premiile pentru cel mai bun scenariu și cel mai bun film.

Premiile Oscar din 2024 survin după un moment dificil în industria filmului american. Între iulie și noiembrie anul trecut, actorii și personalul de producție au fost în grevă timp de peste patru luni, ceea ce a generat confuzie și incertitudine la Hollywood.

După negocieri cu Alianța Producătorilor de Film și Televiziune (AMPTP), ambele părți au ajuns la un acord, iar activitatea din industrie a fost reluată.

Premiile Oscar vor avea loc duminică, 10 martie, la Dolby Theatre din Los Angeles

Ceremonia este programată să înceapă la 19:00 EST / 16:00 PT. A 96-a ediție a Premiilor Academiei va fi transmisă în Statele Unite de ABC.

Ceremonia va fi disponibilă în streaming pe Hulu Live TV, YoutubeTV, AT&T TV și FuboTV. De asemenea, va putea fi urmărită pe ABC.COM și în aplicația ABC.

În România, Gala Premiilor Oscar va fi difuzată live doar pe platforma VOYO a ProTV în noaptea de duminică spre luni.

Apoi, înregistrarea va fi transmisă şi la televizor, pe ProCinema, marţi, 12 martie, începând cu ora 20:30.

Jimmy Kimmel va fi gazda premiilor Oscar pentru al doilea an consecutiv și pentru a patra oară în general. Într-un interviu recent acordat The Hollywood Reporter, Kimmel a discutat despre remarcile sale de deschidere. El a declarat: „Nu mă interesează să rănesc sentimentele cuiva, dar uneori unii oameni sunt mai sensibili decât alții și trebuie doar să accepți asta. Nu-ți poți construi monologul în jurul acestui lucru. Și nu vreau să spun nimic răutăcios, dar nu tuturor le vor plăcea toate glumele.”

Cine prezintă?

Iată o listă cu fiecare actor care urmează să prezinte un premiu sau o trupă care va cânta:

Mahershala Ali

Emily Blunt

The bad bunny

Nicolas Cage

Jamie Lee Curtis

Cynthia Erivo

America Ferrera

Sally Field

Brendan Fraser

Ryan Gosling

Ariana Grande

Chris Hemsworth

Dwayne Johnson

Michael Keaton

Regina King

Ben Kingsley

Jennifer Lawrence

Jessica Lange

Melissa McCarthy

Matthew McConaughey

Kate McKinnon

Rita Moreno

John Mulaney

Lupita Nyong’o

Catherine O’Hara

Al Pacino

Michelle Pfeiffer

Ke Huy Quan

Issa Rae

Tim Robbins

Sam Rockwell

Octavia Spencer

Steven Spielberg

Mary Steenburgen

Anya Taylor-Joy

Charlize Theron

Christoph Waltz

Forest Whitaker

Michelle Yeoh

Ramy Yousef

Zendaya