Cea de-a 93-a ediţiei a Galei Premiilor Oscar este programată pentru 28 februarie 2021, însă mai multe surse susţin că Academia Americană de Film se gândeşte să amâne acest eveniment. Motivul, desigur, este legat de pandemia de coronavirus.

Deocamdată, planurile nu sunt bătute în cuie, însă o sursă a declarat că: “Probabil că ceremonia va fi amânată”, subliniind totuşi că noile date potenţiale pentru organizarea galei nu au fost deocamdată discutate sau propuse în mod oficial.

Când regulile privind eligibilitatea filmelor în cursa pentru Premiile Oscar s-au schimbat, în luna aprilie, David Rubin, preşedintele Academiei spunea că este încă prea devreme pentru a şti cum va fi afectat evenimentul din februarie 2021 de actuala pandemie, scrie insider.com.

“Este imposibil de ştiut care va fi peisajul. Ştim că vrem să sărbătorim filmul, dar nu ştim exact ce formă va lua”, declara atunci Rubin pentru Variety. Academia Americană de Film nu a comentat deocamdată noile zvonuri privind o amânare a ediţiei cu numărul 93 a Premiilor Oscar.

Regulile modificate privind eligibilitatea înseamnă că nu mai este necesar ca un film să ruleze timp de 7 zile în cinematografele din zona Los Angeles pentru a se califica în cursa pentru Oscar. În contextul actualei pandemii, s-a decis că filmele pot fi lansate şi digital, fără a rula în cinematografe, însă pentru a fi luat în calcul, un film lansat online trebuie să fi avut totuşi programată o lansare în cinematografe.