"Aş fi ultimul care să nu înţeleagă importanţa programului de irigaţii pentru creşterea eficienţei producţiei agricole în România. Programul de irigaţii va fi bugetat, însă, pe de altă parte, nu avea sens să blocăm foarte mulţi bani doar pe hârtie în buget, dat fiind faptul că este primul an în care trebuie pregătite proiectele, de aceea am prevăzut o sumă pe care am estimat-o ca fiind suficientă pentru a putea acoperi primele proiecte care pot fi pregătite. În măsura în care vor fi mai multe proiecte pregătite şi gata de a începe execuţia, alături de proiectele de investiţii în infrastructură şi aceste proiecte de investiţii în sistemul de irigare vor fi avute în vedere la rectificare, atunci când vom face realocări între liniile bugetare care nu au cheltuit suficient fonduri alocate şi cele care au un potenţial mai mare de absorbţie", a spus Cioloş, la dezbaterile generale pe marginea legii bugetului de stat, în plenul reunit al Parlamentului.

El s-a declarat de acord cu senatorul ALDE Varujan Vosganian că în România este nevoie de un efort pentru a creşte gradul de colectare a taxelor.

"Ar fi fost preferat să avem programul de informatizare atât al administraţiei, cât şi al mediului de afaceri. Ştiu că există şi am găsit la Guvern mai multe proiecte care erau în lucru, însă, din păcate, ele nu au fost suficient de bine puse în coerenţă pentru a fi aplicabile. Vom lucra în cursul anului 2016 pentru ca gradul de informatizare în administraţie şi al relaţiei administraţiei cu mediul de afaceri să crească, iar prin asta va creşte şi eficienţa colectării şi transparenţa", a subliniat Dacian Cioloş. AGERPRES