Klaus Iohannis a făcut vineri o propunere-fulger pentru funcția de Premier, în persoana aceluiași Ludovic Orban, în contextul în care președintele PNL a anunțat că este suspect de coronavirus și că s-a plasat în autoizolare la Vila Lac 1.

Votul de învestire pentru noul Guvern este prevăzut să urmeze, de asemenea, o procedură-fulger, în condiții în care totul este prevăzut să se întâmple sâmbătă, în doar două-trei ore.

Astfel, sâmbătă de dimineață vor fi audiați miniștrii într-o singură sală, cu membri de la toate partidele. Miniștrii vor fi audiați în sistem de videoconferință pentru că Ludovic Orban a anunțat că toți cei din PNL urmează să intre în autoizolare în perioada următoare, anunță Antena 3.

Situație excepțională

Iar votul de învestitură se va da tot sâmbătă, într-o sală dezinfectată, unde membrii din Parlament vor intra unul câte unul. E nevoie de 233 de voturi pentru ca noul guvern să fie învestit.

Toată lumea va purta echipament de protecție și toată lumea va fi testată. Există însă posibilitatea ca acest plan să sufere tot felul de modificări, în funcție de evoluțiile viitoare.

În mod normal, procedura de învestire a Guvernului nu ar fi trebuit să aibă loc atât de repede, însă avem de-a face cu o situație excepțională, având în vedere situația de criză provocată de coronavirus.