Premieră în România! Aceasta este prima comună din țară care va avea metrou

Proiectul respectivu are o valoare de 157 de milioane de lei și va fi gata până în 2022. Totodată, proiectul arată că magistrala M2 de metrou va fi prelungită cu încă trei stații care vor ajunge până în comuna Berceni la viitoarea stație „Tudor Arghezi”.

Proiectul a primit avizul de la Primăria Capitalei. Totuși, încă nu este știut momentul când noua linie va fi dată în folosință.Amintim că la capătul actual al magistralei M2 deja se lucrează la o stație încă din luna ianuarie a acestui an. De asemenea, linia de metrou se va întinte pe o distanță de 1,6 kilometrii și va cuprinde trei stații noi, în prelungirea magistralei M2.

„Vorbim despre un obiectiv fundamental pe care Sectorul 4 îl are în acest moment, adică acela de a configura total această zonă de sud, mai exact de a o transforma într-un atractiv punct de investiții și totodată de cel mai mare furnizor de locuri de muncă bine plătite”, declară Violeta Boerescu, purtător de cuvânt Primăria Sectorului 4.

O capacitate maximă 100.000 de călători pe oră în ambele sensuri

Magistrala de metrou Drumul Taberei are o capacitate maximă 100.000 de călători pe oră în ambele sensuri. Stațiile sunt dispuse la o distanță de aproximativ 600 de metri, spre deosebire de rețeaua veche, la care distanța dintre stații măsoară peste un kilometru.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Așadar, valoarea proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor depășește 3 miliarde de lei.

Sursă foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca