Poliția Română vine cu precizări foarte importante, în contextul restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus, despre situațiile în care cetățenii români își pot transporta cu mașina soțul sau soția spre serviciu.

Trebuie precizat că nerespectarea acestor precizări se poate solda cu amenzi usturătoare, în condițiile stării de urgență decretată în România.

Tocmai de aceea, pentru a evita astfel de situații neplăcute, Poliția Română a explicat pe Facebook ce trebuie să faceți pentru a fi siguri că nu veți primi amendă.

Trebuie menționat faptul că, potrivit precizărilor făcute de polițiști, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, deci decizia se va lua în funcție de fiecare caz în parte.

”Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie)”, se arată în precizările postate pe internet.

”După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc)”, explică Poliția Română.

Puteți vedea mai jos postarea publicată pe pagina de Facebook a instituției.