"Măsura reducerii TVA la pâine a fost una de succes şi cu siguranţă o vom menţine şi pe viitor! O asigurare importantă pentru toată lumea – am adoptat scăderea TVA la produsele de panificaţie, iar aceasta măsură s-a dovedit a fi una foarte bună, cu un impact pozitiv pentru oameni, pentru mediul economic şi pentru combaterea evaziunii!', a scris Ponta pe contul său de Facebook. În plus, a afirmat că are în vedere aplicarea TVA diferenţiat şi pentru alte produse alimentare. Ponta nu a dat explicaţii sau cifre privind impactul măsurii.

Articolul Capital la care a reacţionat Victor Ponta poate fi citit aici:

Potrivit statisticii Registrului Comerţului, numărul total al firmelor înregistrate cu codurile CAEN 1061 şi 1071, pentru care se aplică TVA de 9%, este de 10.633, în prezent, în timp ce, la data de 1 septembrie a anului trecut, când a intrat în vigoare măsura, era de 10.837.

Recent, ministrul finanţelor Ioana Petrescu a spus că măsura va fi analizată. "Răspunsul trebuie să fie la întrebarea cât de eficientă a fost reducerea TVA la pîine. Trebuie să avem mai multe date despre colectare, despre câte firme au apărut la suprafaţă", a declarat Petrescu.