În ochii liderului Pro România, ideea este una „absolut inacceptabilă” și totodată, „o umilință pentru părinții și bunicii noștri”.

„Deci pe cei de peste 65 de ani ii ducem sa ii inchidem intr-un Hotel? Contra cost? Ii incuiem pana in Decembrie si vedem care scapa cu viata?

Cred ca aceasta idee este absolut inacceptabila – o jignire si o umilinta inutila si inumana pentru parintii si bunicii nostri!

Ei se protejeaza – si noi ii protejam – dar nu asa!!!”, a scris Ponta pe pagina personală de facebook.

Era mai bun Costache?

Totodată, liderul Pro România se declară dezamăgit de atitudinea ministrului și consideră că „anturajul l-a schimbat”. Ponta reamintește de schimbarea lui Nelu Tătaru și se întreabă dacă a fost sau nu o greșeală.

„Asta este preocuparea Ministrului Sanatatii Nelu Tataru ? Credeam ca este unul dintre putinii oameni normali si profesionisti din Guvernul PNL Orban! Dar se pare ca anturajul l-a stricat deja😡!

Sa ajungem sa ne para rau ca l-au schimbat pe Costache?”, a adăugat liderul Pro România.

„Trebuie spus NU”

Într-o altă postare, Ponta încearcă să sublinieze ideea că decizia este una greșită și că „trebuie spus clar NU”, deoarece blocarea acestor persoane în case sau la hoteluri „este o oroare”.

„Ideea de a discrimina persoanele de peste 65 de ani ( de a-i bloca in case, de a-i obliga sa se mute la hotel samd) este o OROARE – si trebuie spus clar NU ! Indiferent de cine a formulat-o si de intentiile ( bune sau rele) din spatele acesti idei!

Daca Ministrul Nelu Tataru si Profesorul Streinu Cercel au gandit si spus asa ceva – noi trebuie sa le spunem la amandoi : NU !”, mai susține Ponta.