"Tehnocraţii au spus că ei doar gestionează ţara într-o situaţie specială, organizează alegeri şi pleacă mulţumiţi. Între timp s-au răzgândit şi se chinuie să organizeze alegeri în care să se aleagă tot pe ei – exact că FSN în 1990! Comic sau tragic, depinde cum vedeţi situaţia!", a scris Ponta, în postarea intitulată Operaţiunea "Cuminţenia Pământului" – sau cum îşi fac "tehnocraţii" campanie electorală pe banii dvs.!

"În această nouă gândire, recuperarea perfect legitimă de către Statul Român a unei opere a lui Brâncuşi (asupra căreia avea oricum toate drepturile) s-a transformat într-o clasică operaţiune electorală uşor mascată!", a continuat fostul permier.

El a menţionat că a susţinut de la început cumpărarea de către Statul Român a sculpturii, dar a precizat: că nu susţine deloc "demersul strict populist, electoral, ilegal (şi chiar penal) al Guvernului "Tehnocrat" de plata "pe şest şi în mod nejustificat a unui plus de 6 milioane de euro".

Ponta a enumerat şi 8 motive pentru a-şi argumenta poziţia.

"Mulţi au întrebat de ce nu a dat Guvernul 11 milioane şi gata? Să va explic – cineva i-a spus lui Cioloş că dacă plăteşte direct mai mult de 5 milioane va ajunge şi el şi miniştrii săi să răspundă la DNA şi în faţa Justiţiei (nu acum când sunt protejaţi, dar peste 2, 3, 4 ani când se vor schimbă lucrurile). Aşa s-a ajuns la şmecheria cu "donaţia publică" – în final banii vor fi daţi tot de la buget (din donaţii nu se ajunge nici măcar la 1 milion) şi ei zic că sunt acoperiţi", a argumentat fostul permier, într-unul din cele 8 motive expuse.

Citiţi aici postarea lui Victor Ponta.