Fostul premier, Victor Ponta, s-a decis să spună totul. Șeful ProRomânia a dezvăluit o discuție avută cu șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Ponta dă cărțile pe față

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, l-a refuzat pe Ponta care îi propusese să candideze la Primăria Capitalei din partea Pro România. Rafila susține că ar fi mai multă nevoie de experiența sa în domeniul sănătății decât în administrația publică, decizie pe care fostul premier afirmă că o înțelege. „Domnul Rafila mi-a spus un lucru de foarte bun simț, pe care l-am înțeles”, a declarat Ponta.

„Cu domnul Rafila am discutat de multe ori, am discutat inclusiv despre un proiect politic, dar domnul Rafila mi-a spus vineri un lucru de foarte bun simț, pe care l-am înțeles: Sunt medic, nu orice medic, de orice specialitate. Sunt exact unul dintre cei responsabili de ce se întâmplă. Din punctul meu de vedere cred că nu ar trebui organizate alegeri, cred că reprezintă un pericol organizarea alegerilor. Cum ar fi să fiu eu candidat pentru ceva ce eu nu cred că trebuie să se facă.

Ca medic cred că o să fiu foarte prins cu ceea ce am de făcut, că să pot să întru în acest moment într-o bătălie politică. Mi s-a părut o explicație de foarte mult bun simț și așa am și primit-o”, a spus Ponta, conform Digi24.