Polonia încearcă din răsputeri să controleze pandemia de coronavirus. În acest context, ministrul sănătăţii Adam Niedzielski, a anunțat că vor fi prelungite restricţiile până la data de 14 februarie pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Totuși, cetățenii țării se vor bucura și de puțină relaxare. Chiar dacă restricțiile vor fi prelungite, Polonia va deschide muzee şi magazine în centre comerciale săptămâna viitoare, informează Dpa. 

Astfel, conform sursei citate, un număr limitat de persoane va putea merge în mall-uri, muzee şi galerii, care urmează să se redeschidă luni, a precizat Adam Niedzielski pentru presă la Varşovia.

De menționat este faptul că, până în prezent, muzeele şi galeriile au fost închise. Același lucru a fost valabil și la majoritatea magazinelor în centrele comerciale. Unele sunt deschise, totuşi, între care magazine alimentare şi farmacii. Polonia va elimina, de asemenea, intervalele orare pentru cumpărături stabilite pentru persoanele în vârstă.

Pandemia de coronavirus în Polonia

În ceea ce privește regulile impuse, potrivit ministrului, alte măsuri în vigoare vor fi prelungite cu încă două săptămâni, până pe 14 februarie. Printre acestea se numără continuarea învăţământului la distanţă pentru elevii cu vârsta peste 10 ani. Hotelurile, pârtiile de schi, sălile de sport şi piscinele vor rămâne închise, în timp ce restaurantelor li se va permite să servească în continuare în regim de catering.

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în Polonia. Țara continuă să raporteze câteva mii de cazuri noi de COVID-19 zilnic. Joi, au fost raportate peste 7.100 de cazuri noi şi 389 de decese asociate coronavirsului. Bilanţul deceselor în Polonia depăşeşte 36.400.

Ţara continuă campania de vaccinare pe fondul îngrijorărilor legate de ritmul lent al inoculărilor cauzat de insuficienţa dozelor. Polonia vaccinează în prezent personalul medical şi persoanele peste 70 de ani. Până acum, peste un milion de doze de vaccin au fost administrate. Circa 150.000 de persoane au primit două doze de vaccin.