În intervalul menţionat au fost înregistrate alte 75 de decese cauzate de infectarea cu noul coronavirus, în timp ce purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wojciech Andrusiewicz, a avertizat într-o conferinţă de presă că este de aşteptat un număr semnificativ de decese în următoarele zile, conform agerpres.ro

Este probabil ca autorităţile să crească numărul zonelor galbene sau roşii

Andrusiewicz a anunţat că este probabil ca autorităţile să crească numărul zonelor galbene sau roşii, unde există restricţii anti-coronavirus, cum ar fi purtarea măştii în locuri publice.

În prezent, 51 de zone din Polonia sunt clasificate ca fiind galbene sau roşii, dar începând de sâmbătă numărul acestora ar putea să depăşească 100, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime din suprafaţa ţării ar fi vizată de restricţii suplimentare.

Capitala Varşovia ar urma să fie declarată zonă galbenă începând de sâmbătă, a spus Andrusiewicz.

Polonia a anunţat marţi „toleranţă zero” pentru cei care încalcă restricţiile impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, cu reguli mai dure şi mai stricte. Această ţară a înregistrat până acum 107.319 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 2.792 de decese.

Noul coronavirus nu este singurul care duce la pierderea mirosului

Prof. univ. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a precizat marți că este foarte dificil de diferenţiat o infecție SARS-CoV-2 de o altă infecție respiratorie care este cu o evoluție obișnuită și așteptată.

„În această situație ceea ce pot să recomand este ca persoanele care prezintă manifestări acute respiratorii, febră sau chiar, în absența febrei, dar catar respirator, dureri faringiene, tuse seacă, să se prezinte la medic, medicul de familie, sau să intre în contact telefonic cu medicul de familie, astfel încât acesta printr-o anamneză, printr-o evaluare riguroasă să poată aprecia dacă este nevoie de o testare pentru SARS-CoV-2 pentru excluderea acestei patologii.

Dar, menționez, nu este obligatoriu ca în această perioadă să existe doar infecția aceasta SARS-CoV-2, aşa încât trebuie cel mai bine consultarea cu medicul, care poate să aprecieze și să dea recomandările cele mai avizate.”, a explicat Doina Azoicăi, la Radio România Actualități.

”Deja am intrat în sezonul epidemic de gripă, însemnând lucrul acesta atât creșterea numărului de infecții acute respiratorii, obișnuite ca să îi spunem așa, și chiar infecții cu virus gripal.”, a arătat reputatul specialist.