Vineri, poliţiştii din Capitală au întreprins acţiuni de amploare în localurile, pieţele, mijloacele de transport în comun, dar şi în parcarea unui complex comercial din Sectorul 1.

Mai bine de 550 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, alături de cei din Poliţia Locală, au dorit să vadă cum se respectă măsurile instituite pe perioada stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor COVID-19, precum şi pentru respectarea altor acte normative în vigoare. Amenzile date de oamenii legii au trecut de 169.000 de lei!

Sute de obiective controlate, precum şi 850 de mijloace de transport în comun

Acţiunea a vizat peste 1.000 de obiective precum restaurante, terase, localuri de tip fast-food şi autoservire, dar şi 850 de mijloace de transport în comun. În urma acţiunii au fost legitimate peste 3.100 de persoane, fiind identificate peste 700 de persoane care nu respectă măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi de 93.000 de lei, iar pentru nerespectarea măsurilor privind carantina şi izolarea au fost aplicate amenzi de 38.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate amenzi şi pentru nerespectarea altor acte normative în vigoare.

Sancţiunile au fost aplicate preponderent pe linia nepurtării măştilor de protecţie, iar în cazul societăţilor comerciale pentru nerespectarea distanţei minime între mese, a depăşirii numărului maxim de persoane la o masă, pentru nerespectarea orei de închidere a activităţii şi pe linie de siguranţă a alimentelor şi protecţia incendiilor.

Au fost dispuse şi măsuri de confiscare în valoare de 1.200 lei pentru produse alimentare neconforme. Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti.

Amenzi usturătoare şi în Gara de Nord din Capitală

Nu au fost singurele controale făcute de oamenii legii. Joi şi vineri, poliţiştii şi jandarmii au efectuat controale în Gara de Nord din Capitală, dar şi în zona adiacentă gării.

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București, Secția Regională de Poliție Transporturi București și Brigada Specială de Invervenție a Jandarmeriei Române au controlat trenurile care vin şi sosesc în gara bucureşteană, precum şi împrejurimile acesteia.

Au fost date 129 de amenzi, în valoare de peste 60.000 de lei, majoritatea pentru încălcări ale prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.