„Da, și economia are nevoie de vitamine – pentru revigorare!!!!! Au trecut deja 3 luni de când pandemia s-a instalat și în România. În tot acest timp, multe au fost măsurile bine alese pentru protecția populației și implementate din vreme. Dar Guvernul PNL nu va spune niciodată că boala a fost învinsă până când nu vom avea o economie puternică!!! Și, în consecință, acționează în forță!!!

Se vorbește peste tot că ziua de 1 iunie aduce o nouă fază a măsurilor de relaxare. Dar hai să nu uităm că intră în vigoare NOI MĂSURI DE SPRIJIN PENTRU ANGAJAȚI ȘI ANGAJATORI.

https://www.facebook.com/alinagorghiu/posts/3157771690954731

– SUSȚINEREA TIMP DE 3 LUNI A 41,5% DIN SALARIUL DE BAZĂ corespunzător locului de muncă ocupat (dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut) pentru angajații care au beneficiat de șomaj tehnic în contextul pandemiei.

– STIMULAREA ANGAJĂRII PERSOANELOR PESTE 50 DE ANI (ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență/stării de alertă) PRIN SUPORTAREA DE CĂTRE STAT TIMP DE 12 LUNI DE 50% DIN SALARIUL ANGAJATULUI (dar nu mai mult de 2500 lei).

– STIMULAREA ANGAJĂRII TINERILOR CU VÂRSTA ÎNTRE 16 ȘI 29 DE ANI prin suportarea de către stat timp de 12 luni a 50% din salariul angajatului (dar nu mai mult de 2.500 de lei).

– Stimularea ANGAJĂRII CETĂȚENILOR ROMÂNI CĂRORA LE-AU ÎNCETAT RAPORTURILE DE MUNCĂ CU ANGAJATORII STRĂINI (pe teritoriul altor state) PRIN SUPORTAREA DE CĂTRE STAT TIMP DE 12 LUNI DE 50% DIN SALARIUL ANGAJATULUI (dar nu mai mult de 2500 lei).

– Prelungirea măsurii privind indemnizația de șomaj tehnic de la 1 iunie 2020 pentru domeniile în care se mențin restricții.

Toate sunt măsuri bune și necesare. Total diferit de ceea ce ar fi făcut vreun guvern PSD, care ar fi folosit această perioadă grea pentru a face cadouri electorale doar simpatizanților săi și firmelor de casă”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.