Pludi Market, parte a grupului german Tengelmann, a investit 3 milioane de euro în două noi magazine Plus la Vaslui şi Satu Mare. Potrivit anunţului făcut de retailer, fiecare unitate a absorbit 1,5 milioane de euro.

Noul magazin de proximitate Plus din Vaslui are o suprafaţă totală de 1.200 mp, dintre care 900 mp suprafaţă de vânzare şi 300 mp spaţii aferente. Magazinul este o construcţie de tip „freestander”, care respectă un format standard şi dispune de 62 de locuri de parcare.

Unitatea deschisă în Satu Mare are o suprafaţă totală de 1.100 mp, dintre care 900 mp suprafaţă de vânzare şi 200 mp spaţii aferente. Magazinuldispune de 67 de locuri de parcare.

Plus a deschis primele magazine din România în anul 2005 şi prin cele două magazine a ajuns la o reţea de 99 de magazine. Tengelmann mai deţine în România,  reţeaua de magazine de bricolaj Obi, care numără în prezent patru magazine.

În februarie, grupul german Lidl a anunţat că va prelua de la Tengelmann reţelele de magazine de discount Plus din România şi Bulgaria. Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile pentru concurenţă din cele două state.

Principalii concurenţi ai Plus pe segmentul de retail cu profil de discount sunt Rewe România, care operează magazinele Penny Market, Profi şi MiniMax Discount.