Informațiile publicate de ANM arată că local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea.

Avertismentul ANM vizează următoarele județe

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni, potrivit informațiilor publicate de meteorologi.

De asemenea, avertizarea este valabilă până la ora 23:00 și vizează următoarele județe: Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timișoara, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Tulcea, Ialomița, Călărași, Constanța.

În Bucureşti, norii se vor aduna spre seară şi sunt posibile averse şi fenomene electrice. Vântul va avea unele porniri pe parcursul zilei şi maximă va ajunge pe la 26 de grade.

ANM a oferit informații și despre vremea din următoarele zile

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie (AMM) a oferit informații și despre vremea din următoarele zile. În București, vremea se încălzeşte marți şi la amiază vor fi 28 de grade. Atmosfera va fi plăcută, în prima parte a zilei, însă după-amiaza şi seara, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice.

Miercuri va fi în continuare cald, domină timpul frumos şi norii apar doar trecător. Meteorologii spun că vremea va fi frumoasă în ziua de joi, cu 29, poate chiar 30 de grade după prânz. Vântul va sufla slab, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi 15 grade.

În schimb, marți vor apărea câteva ploi de vară din a doua parte a zilei, în zonele de munte. Până atunci va fi o zi destul de plăcută, cu soare şi temperaturi normale pentru momentul respectiv.

Miercuri vom avea parte de soare și averse

Mai apoi, miercuri vor fi perioade cu soare, mai ales în prima parte a zilei. Totuși, mai târziu vor veni şi câteva averse cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În ziua de joi vom avea parte de vreme caldă şi averse locale din a doua parte a zilei. Ploile vin cu tunete, fulgere, intensificări ale vântului. În noaptea următoare, spre dimineaţă vor fi condiţii de ceață.