Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial! Printr-o hotărâre a prim-ministrului Florin Cîţu, Ştefan-Andrei Cazacu a fost revocat, la cerere, din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Trebuie menționat că premierul a dispus, printr-o altă decizie, eliberarea lui Mironel Panţuroiu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

De asemenea, șeful Executivului a aprobat și ca vicepreşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), Claudiu Constantin Năstasă, să exercite funcţia de preşedinte al AAAS până la numirea conducătorului instituţiei publice în condiţiile legii.

Ce alte persoane au fost eliberate din funcții

Premierul Florin Cîțu a semnat marți, 12 ianuarie, mai multe decizii de eliberare din funcții. Oamenii care au decis să părsească Guvernul sunt cei care numiți în funcție de către fostul premier al României, Ludovic Orban.

Gheorghe-Adrian Miuţescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată marţi în Monitorul Oficial.

Totodată, Cîţu a aprobat, prin alte decizii, eliberarea din funcţie a mai multor secretari de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului: Tony-Avramescu-Gruia Romani, Simona Mihaela Bratulescu, Petrică Lucian Rusu.

De asemenea, premierul a dispus eliberarea lui Romulus Lucian Iaru din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, şi a lui Marian Murguleţ din funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Tot în ziua de 12 ianuarie, premierul Florin Cîțu a semnat eliberarea din funcție a lui Daniel Dragoș Tănăsoiu, secretarul de stat, șef al Corpului de control al prim-ministrului.

De asemenea, în urmă cu ceva timp, premierul Florin Cîțu a decis să elibereze din funcție mai multe persoane.

Cele mai multe schimbări au avut loc în aparatul propriu de lucru al noului vicepremier, Kelemen Hunor. Mihaela Ioana Kaitor a fost numită secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al vicepremierului Kelemen Hunor.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea