Cristian Tudor Popescu a arătat marți, în cadrul unei intervenții telefonice la un post de televiziune, cum a pus Viorica Dăncilă piedici guvernului condus de Ludovic Orban, chiar în ultima sa zi la Palatul Victoria.

”Ce mă preocupă, în clipa de faţă, este să ştiu cum poate statul să dea afară pe cei numiţi de stat. Dăncilă i-a numit pe nişte indivizi ai Rovanei Plumb şi Oprea, i-a numit la Oficiul Spălării Banilor şi la Departamentul pentru Luptă Antifraudă. Cel de la Spălarea Banilor e pensionar, cu pensie din aceea specială, uriaşă. De asemenea, împreună cu domnul Cuc, doamna Dăncilă a schimbat întregul Consiliu de Administraţie de la CNAIR, numind nişte inşi, la fel, trepăduşi ai lui Cuc pe 4 ani şi câte şi câte or mai fi de astfel de numiri făcute în ultimle două săptămâni, până ieri, în ultima secundă, cât a fost Dăncilă în situaţia de a semna”, a afirmat jurnalistul, într-o intervenție telefonică la Digi 24 TV.

”Cum să lucreze noii miniştri cu toţi aceşti indivizi plantaţi acolo, ca nişte mine antipersonal, de către Dăncilă?”, a întrebat el retoric.

Și cunoscutul formator de opinie nu s-a oprit aici. El spune că principala prioritate a noului guvern este tocmai să scape de acești oameni numiți în funcții de Viorica Dăncilă:

”Aceasta e, de fapt, prima problemă a guvernului: prioritatea guvernului e să rezolve cu aceşti indivizi, pentru că altfel, nimic din ce a promis, nu poate fi pus în aplicare. Tema principală acum, după ce reuşeşte să scape de aceşti sabotori, aceştia vor fi nişte sabotori în punctele respective, prima grijă trebuie să fie luarea de masuri cât mai apropiate de cetăţean, până la reformă, până la anticipate, chiar. Pentru că, dacă se vor face anticipate, ar trebui ca PNL să nu uite că rezultatul anticipatelor va depinde de performanţa guvernării PNL pe o perioadă de 6 luni, pentru că trebui să treacă cel puţin 6 luni până la anticipate”, a mai afirmat jurnalistul.

”Să ştiţi că oamenii nu se aşteaptă la minuni. Oamenii vor să vadă buna-credinţă şi buna intenţie în ceea ce fac guvernanţii: să sesizeze schimbarea de la stilul ăsta şobolănesc, al tuturor pesediştilor aflaţi la putere, la o atitudine transparentă, sinceră, apropiată de cetăţeni: asta putem face, asta, deocamdată, nu putem face. În primul rând: pregătiri de iarnă, deszăpezire, lucruri practice”, a spus, în concluzie, Cristian Tudor Popescu.