Tehnologia respectivă se referă la planurile de laminare 3D ale panoului folosit pentru crearea ecranului OLED flexibil, scrie Economica.net.

Samsung estimează că va pierde până la 5,8 miliarde dolari în vânzări în următorii trei ani, dar şi o reducere a profitului cu 980 milioane de dolari, după ce unul dintre furnizorii săi a dezvăluit rivalilor chinezi tehnologia producătorului sud-coreean pentru crearea ecranului flexibil, potrivit Nikkei Asia Review.

Procurorii sud-coreeni au pus sub acuzare mai mulţi directori de la Toptec, companie care produce echipamentul necesar ecranelor în cauză, pentru vânzarea ilegală a accesului la tehnologie.

Companiile suspectate de primirea informațiilor furate includ compania chineză producătoare de ecrane BOE Technology și alte trei companii.

Grupul este acuzat că a format o companie separată care a primit informații cu privire la utilizarea echipamentelor și desenelor panourilor obținute de la subsidiara Samsung Display și care a vândut unele dintre documentele din China pentru 15,5 miliarde de woni (13,85 milioane dolari), potrivit Reuters.