Obiective ambițioase

„Prezint acest raport cu mândrie pentru ceea ce am realizat în doar cinci ani, cum ar fi faptul că produsele fără fum reprezintă aproape un sfert din veniturile noastre totale în 2020, de la aproape zero în 2015. Dar, în același timp, recunosc că încă ne așteaptă foarte multă muncă. Noile noastre obiective ambițioase evidențiază încrederea pe care o avem în abilitatea de a schimba monumental viitorul pe termen lung al companiei”, a declarat despre raport Jacek Olczak, CEO, Philip Morris International.

Mai mult, Jacek Olczak, a subliniat și pașii următori ai companiei: „PMI și-a asumat angajamentul de a deveni un agent al schimbării și un susținător al valorilor pozitive. Inovația și incluziunea sunt esențiale pentru a soluționa provocările cu care ne confruntăm, fie că este vorba de reducerea riscurilor asociate fumatului, fie de impactul de mediu sau social. Scopul nostru este să construim un viitor sustenabil în beneficiul companiei, acționarilor, consumatorilor și al societății”.

Performanțele companiei în domeniile protecției mediului, social și guvernanță (ESG)

În 2020, 48% dintre agricultorii contractați de PMI pentru furnizarea tutunului câștigau cel puțin venitul care să le asigure un trai decent. Iar pentru a obține tutunul necesar produselor pe care le fabrică, compania a atins obiectivul de a folosi în proporție de 100% tutun obținut în urma unor activități de despădurire care nu au afectat  pădurile seculare și și-a consolidat astfel eforturile de a proteja biodiversitatea și de a preveni distrugerea naturii.

PMI este pe drumul cel bun în ceea ce privește atingerea obiectivelor de zero emisii nete de dioxid de carbon în operațiunile directe și în lanțul valoric până în anul 2050. În 2020, a obținut reduceri semnificative ale emisiilor absolute de CO2, inclusiv o reducere de 26% în operațiunile directe și de 18% în lanțul valoric, datorate în principal eforturilor accelerate în vederea atingerii obiectivelor de neutralitate din punct de vedere al carbonului.

În ceea ce privește produsele pe care le pune pe piață și ce se întâmplă cu acestea după utilizare, PMI a continuat dezvoltarea programului take-back pentru produsele electronice fără fum, denumit CIRCLE, și a obținut o rată de reciclare de 84% a dispozitivelor IQOS returnate la centrele CIRCLE.

Progrese importante au fost înregistrate și în domeniul resurselor umane. În decembrie 2020, 37,2% din pozițiile de conducere în cadrul PMI erau deținute de femei, în creștere de la 36,1% în 2019. Obiectivul companiei este ca 40% din pozițiile de conducere să fie deținute de femei până în 2022.

Un 2025 cu alternative mai bune

Pe lângă cele mai importante teme de dezvoltare durabilă ale PMI, raportul menționează și punctele esențiale asupra cărora compania se concentrează în viitorul apropiat. Astfel, PMI își propune ca, până în 2025:

  • un număr de peste 40 de milioane de fumători adulți să treacă la produsele fără fum dezvoltate de companie care sunt considerat alternative mai bune la continuare fumatului
  • produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale ale PMI
  • produsele fără fum să fie disponibile în 100 de piețe
  • cel puțin 1 miliard de dolari din veniturile nete anuale să fie generat din așa numitele produse „dincolo de nicotină (beyond nicotine)”

Material susținut de Philip Morris România.