Actiunile distribuitorului de medicamente PharmaFarm Cluj-Napoca – simbol NAFA  vor fi retrase vineri de la tranzactionarea pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce, ieri, actionarul majoritar, grupul ungar Richter Gedeon, a primit avizul CNVM pentru aceasta operatiune.

Richter Gedeon a anuntat inca de la jumatatea anului trecut ca vrea sa delisteze PharmaFarm, potrivit Mediafax, cand a oferit actionarilor minoritari 1,7 milioane lei pentru titlurile pe care nu le controla, reprezentand 3,8% din capitalul distribuitorului de medicamente.

Delistarea unei companii se poate face doar in urma unei oferte obligatorii de preluare, derulata deja in cazul PharmaFarm. in urma ofertei, actionarul majoritar are dreptul sa solicite investitorilor minoritari care nu au subscris sa-i vanda respectivele actiuni, la un „pret echitabil” daca detine mai mult de 95% din actiuni sau a achizitionat actiuni reprezentand mai mult de 90% din cele vizate in cadrul ofertei.

In momentul de fata, titlurile NAFA sunt suspendate de la tranzactionare potrivit deciziei CNVM  din data de 23.06.2008.