Pfizer dă lovitura! Profiturile uriașe pe care le-a obținut în urma vaccinului anti – Covid-19 îi permit acum să își diversifice și dezvolte cercetările.

Compania intră acum în zona de cercetare a uneia din maladiile cele mai groaznice a secolului 20, cancerul.

Pfizer dă lovitura! Achiziție foarte importantă a companiei

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc a anunţat luni că va achiziţiona restul de acţiuni Trillium Therapeutics Inc, pe care încă nu le deţine, într-o tranzacţie ce evaluează firma canadiană care dezvoltă medicamente pentru cancer la 2,26 miliarde dolari, transmite Reuters.

Pfizer, care a achiziţionat anul trecut o participaţie de 25 milioane dolari la Trillium, va cumpăra restul acţiunilor la un preţ de 18,50 dolari per titlu, reprezentând o primă de 203,8% faţă de preţul acţiunilor înregistrat la ultima şedinţă bursieră.

Trillium dezvoltă medicamente care stimulează sistemul imunitar să detecteze şi să distrugă celulele canceroase. Medicamentele sunt în stadiul preliminar al studiilor.

CD47, molecula pe care tumorile o folosesc frecvent

Formată în Ontario, Canada și numită după floarea oficială a provinciei, Trillium grandiflorum, Trillium Therapeutics este o companie de imuno-oncologie care vizează CD47, o moleculă pe care tumorile o folosesc frecvent pentru a se sustrage sistemului imunitar.

CD47 este un semnal ”nu mă mânca” care blochează capacitatea macrofagelor de a fagocita și distruge celulele tumorale.

”Prin blocarea acestui semnal „Nu mă mâncați” cu receptorii momeală, ne propunem să demascăm celulele tumorale și să le facem vizibile sistemului imunitar.

Ca o companie de vârf axată pe CD47, Trillium Therapeutics are doi receptori momeală ( TTI-621 și TTI-622 ) care sunt în prezent evaluați la pacienții cu tumori maligne hematologice și tumori solide.

La sfârșitul anului 2019, sub o nouă conducere, Trillium a suferit un program de transformare care a inclus reorganizarea corporativă, crearea unei organizații centrate pe dezvoltare mai clinică și re-prioritizarea strategică pentru a ne concentra pe produsele noastre intravenoase în indicații hematologice-oncologice mari și tumori solide.”, se arată pe site-ul companiei.

Cu birouri în Cambridge, MA, SUA și Mississauga, ON, Canada, Trillium găzduiește un grup diversificat de oameni la nivel mondial dedicat îmbunătățirii vieții pacienților cu cancer.

Sursă foto: Dreamstime.