Autoritățile americane au aprobat vaccinul pentru boala care a cauzat 10.000 de decese

În urma aprobării respective, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA urmează să se întâlnească în octombrie pentru a discuta și actualiza recomandările de utilizare sigură a vaccinurilor pentru pneumococi în rândul adulților, conform celor scrise de businesswire.com

PREVNAR 20 include conjugate polizaharidice capsulare pentru serotipurile 13 (1, 3, 4, 5, 6A, 6B, 7F, 9V, 14, 18C, 19A, 19F și 23F) deja incluse în Prevnar 13. Totodată, vaccinul conține și conjugate polizaharidice capsulare pentru încă 7 serotipuri (8, 10A, 11A, 12F, 15B, 22F și 33F) care provoacă boala specifică pneumococului invaziv, asociată cu rată mare a fatalității, resistență antibiotică și meningită.

„Aprobarea de astăzi a PREVNAR 20 marchează un important pas în față, în lupta noastră contra bolii pneumococice, inclusiv pneumonia în rândul adulților. (…) Cu o singură înjecție, PREVNAR 20 oferă adulților o protecție puternică împotriva serotipurilor responsabile pentru majoritatea bolilor pneumococice din lume” a declarat Kathrin U. Jansen, șefa departamentului de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor Pfizer.

Vaccinarea adulților joacă un rol vital în apărarea sănătății și bunăstării

În Statele Unite, mai mult de jumătate din toate cazurile de boli specifice pneumococului invaziv în rândul adulților de peste 65 de ani sunt cauzate de serotipurile 20 din PREVNAR 20. Potrivit estimărilor, aceste serotipuri cauzează aproximativ 250.000 de cazuri de pneumococ invaziv, pneumonie comunitară și mai mult de 10.000 de decese în rândul adulților de peste 18 ani.

„Vaccinarea adulților joacă un rol vital în apărarea sănătății și bunăstării, mai ales atunci când îmbătrânim iar sistemul nostru imunitar începe să devină mai slab în mod natural. Suntem încântați cu aprobarea (…) Încurajăm toți adulții să vorbească cu specialiștii lor în sănătate despre vaccinare”, a punctat Jane Barratt, reprezentant al Federației Internaționale pentru Îmbătrânire.

„PREVNAR 20 completează moștenirea Pfizer și experiența de două decenii în dezvoltarea și aprovizionarea de vaccinuri inovative pentru pneumococice conjugate (…) Suntem entuziasmați cu această aprobare deoarece ne înaintează misiunea de a crește protecția împotriva bacteriilor ce provoacă boli”, a transmis Nanette Cocero, președintele global al diviziei de vaccinuri de la Pfizer.

Sursă foto: Dreamstime