Dacă la Rompetrol a fost ieftinit un sortiment de benzină cu un ban/litru, la Lukoil cea mai ieftină benzină s-a scumpit cu un ban.

Aceste modificări vin după ce ambele companii au aplicat în luna septembrie una sau două majorări importante a preţului, mai ales la motorină.

La Lukoil, de exemplu, la finele lunii august un litru de benzină Euroluk 95 se comercializa cu 5,32 lei iar acum costă 5,45 lei. Preţul a fost modificat la jumătatea lunii, atunci când a crescut cu 12 bani, ajungând la 5,44 lei/litru.

O scumpire cu 13 bani a fost aplicată de Lukoil şi sortimentul ECTO 98, de la 5,82 lei, cât costa la 30 august, la 5,95 lei/litru, începând cu data de 14 septembrie.

La Rompetrol, benzina Alto 101litrul costa la finele lunii august 6,09 lei. A fost majorat în două rânduri: pe 16 septembrie la 6,1 lei, iar pe 19 septembrie la 6,14 lei. Astăzi, preţul mediu la acest sortiment este de 6,13 lei/litru.  
OMV Petrom nu mai publică pe site-ul propriu din luna aprilie prețurile medii ale carburanților, aplicând un alt sistem prin care poți vedea prețurile medii din fiecare stație.

OMV Petrom modifică preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile ţiţeiului, ale produselor petroliere, de cursul valutar şi de condiţiile de piaţă.

capital.ro a publicat la începutul lunii iulie un articol prin care arătam unde găsești cele mai mici prețuri din București, iar acestea se aflau la trei stații de pe Bd. Constantin Brâncoveanu.

Dacă pe 2 iulie cel mai ieftin sortiment de benzină costa 5,17 lei/litru, așa cum se poate vedea și din bonul fiscal anexat la articolul de mai sus, la finele lunii iulie același sortiment la aceeași stație costa 5,38 lei/litru, adică mai mult cu 21 de bani.

La începutul lunii august prețul pentru același sortiment de benzină era de 5,27 lei, adică cu 11 bani mai puțin.

După 15 august, compania a mai operat o scădere a preţurilor, astfel că un litru de benzină Premium 95 costa 5,17 lei.

Conform siteului companiei, la finele lunii august,  la aceeaşi staţie, litrul de benzină Premium fără plumb 95 costa 5,24 lei. La jumătatea lunii septembrie, preţul pentru acest sortiment a ajuns la 5,3 lei.