Primarul oraşului Rio de Janeiro a anunţat, sâmbătă, că a decis anularea petrecerii tradiţionale care are loc la fiecare sfârşit de an pe plaja Copacabana, deoarece prevede că până atunci nu va exista un vaccin pentru coronavirus, informează EFE. Tradiţionala sărbătoare de pe plaja Copacabana reuneşte de obicei aproape 3 milioane de oameni.

La rândul său, primarul din Sao Paulo a anunţat vineri amânarea pe termen nedeterminat a carnavalului din cea mai mare metropolă a Braziliei din cauza pandemiei de coronavirus, în timp ce autorităţile din Rio de Janeiro încă iau în considerare această opţiune.

În prezent, Brazilia este unul dintre focarele pandemiei de coronavirus, fiind a doua ţară cea mai afectată după Statele Unite. Ministerul Sănătăţii a recenzat până acum peste 2,34 de cazuri confirmate şi peste 85.000 de decese, în timp ce aproape 1,6 milioane de persoane s-au vindecat. Se crede că cifrele reale sunt mult mai mari din cauza testării insuficiente în ţara sud-americană, care are 210 milioane locuitori.

Autorităţile sanitare au anunţat sâmbătă 55.891 de cazuri noi, precum şi 1.156 de decese din cauza virusului. În total, s-au înregistrat peste 2,3 milioane de infectări în cea mai mare şi mai populată ţară din America Latină. Cel puţin 85.238 de oameni au murit în legătură cu COVID-19, boala pulmonară provocată de noul coronavirus.

Cel mai fierbinte punct

Brazilia este în prezent unul dintre punctele cele mai fierbinţi ale pandemiei internaţionale de noul coronavirus. Se crede că numărul real al infectărilor ar fi mult mai mare în Brazilia, care are 210 milioane de locuitori, din cauza numărului insuficient al testelor. Preşedintele brazilian de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, a minimalizat iniţial maladia provocată de noul coronavirus numind-o „o mică gripă”, ceea ce a provocat confuzie în rândul populaţiei privind gravitatea bolii.

De asemenea, el nu a dorit să fie luate măsuri de izolare din motive economice şi a refuzat măsurile de protecţie.