76,2% dintre bulgari nu se bazează pe sistemul de sănătate în caz de nevoie. Doar 21,7% nu se confruntă cu o astfel de frică, potrivit unui sondaj Gallup. 21,9% consideră că pandemia de COVID-19 este un pericol mortal, iar pentru unul din patru bulgari tensiunea din jurul virusului reprezintă un zgomot și o panică inutile. 53,6% nu sunt mai degrabă de acord cu afirmația că guvernul se descurcă bine cu pandemia. 42,5% s-au săturat de restricții, dar majoritatea nu acceptă o astfel de poziție. Fiecare a doua persoană crede că măștile sunt o bună protecție. Puțin mai mult de jumătate se îndoiesc de fiabilitatea testelor pentru coranavirus, iar 31,4% cred pe deplin în acestea. 75,7% dintre respondenți consideră că mass-media creează panică inutilă, iar aproape două treimi dau vina pe instituții pentru acest lucru, transmite Duma.

Mai bine de jumătate consideră că noul coronavirus este doar o gripă severă obișnuită

Mai mult de jumătate, sau 52,2 la sută, consideră că acest coronavirus este o gripă severă obișnuită, după cum arată un sondaj telefonic al Gallup, efectuat în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie în rândul a 800 de persoane. Pentru 21,9%, COVID-19 este un pericol mortal și unul dintre cele mai rele lucruri pe care oamenii le-au trăit. 24,3% consideră că virusul nu reprezintă o amenințare serioasă și tensiunile legate de acesta sunt mai degrabă zgomot și panică.

44,5% dintre respondenți consideră că guvernul se descurcă bine cu situația legată de coronavirus. Pe de altă parte, 53,6% nu sunt mai degrabă de acord sau nu sunt complet de acord. Gallup amintește că în primăvară ponderea evaluărilor pozitive a fost de peste 70% din cauza reacției rapide a autorităților. Dar frica i-a făcut atunci pe oameni să uite diferențele politice, iar numărul relativ scăzut de cazuri raportate în Bulgaria a avut impact. Cu toate acestea, în vară, odată cu noua creștere a cazurilor, există o fluctuație a evaluării, iar odată cu venirea toamnei și noul context politic, evaluările sunt chiar mai mici.

De asemenea, 42,5% dintre bulgari s-au săturat de restricții, dar o majoritate de 54,8% nu acceptă o astfel de poziție. Fiecare a doua persoană crede că măștile oferă o bună protecție, în timp ce 45,7% sunt de părere contrară. Puțin peste jumătate se îndoiesc de fiabilitatea testelor pentru coranavirus și 31,4% cred pe deplin în acestea.15,4% dintre bulgari consideră că este greu să răspundă. 75,7% cred că și mass-media creează panică inutilă. 62,3 la sută văd o vinovăție similară în instituții.