Campania de vaccinare anti-covid se desfășoară în continuare. Într-o postare pe pagina de Facebook, Ministerul Apărării Naţionale informează că până în prezent, 19.142 de angajaţi ai MApN, reprezentând 39,4% din personal, au fost vaccinaţi anti-COVID-19.

Potrivit sursei citate, dintre aceştia, 3.595 sunt veterani de război şi pensionari militari cu vârste de peste 65 de ani (85,2% din totalul persoanelor din această categorie), 2.570 – familii veterani de război/pensionari militari cu vârste de peste 65 de ani (23,7% din totalul persoanelor din această categorie) şi 2.182 – personal activ cu comorbidităţi.

În același timp, pe lângă cei menționați anterior, acestora li se adaugă 5.709 de angajaţi – personal planificat în misiuni permanente, misiuni în teatrele de operaţii, cursuri, personal aeronautic navigant şi din serviciul de luptă (20,2% din totalul persoanelor din această categorie), 5.086 – personal medico-sanitar (95,2% din totalul persoanelor din această categorie).

Anunțul făcut de MApN

Totodată, MApN a mai subliniat faptul că personalul medico-sanitar vaccinat cu a doua doză este de 4.204, reprezentând 78,7% din această categorie.

Pe lângă această informare, MApN a publicat și o fotografie cu un veteran de război care s-a vaccinat vineri.

„În imagine este președintele de onoare al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, generalul-locotenent (rtr.) Octavian Leru care a fost printre primii veterani de război vaccinați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. Veteranul va împlini vârsta de 100 ani anul acesta”, se arată în postarea MApN.

Și președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat la finalul acestei săptămâni. Șeful statului s-a vaccinat vineri dimineață cu a doua doză de ser anti-COVID-19, iar potrivit Administrației Prezidențiale, la scurt timp după vaccin, președintele se simțea foarte bine.

“Preşedintele României s-a vaccinat, se simte foarte bine”, a precizat Administraţia Prezidenţială, vineri, la solicitarea Agerpres.

De menționat este faptul că șeful statului s-a vaccinat public anti-COVID-19, pe 15 ianuarie, cu prima doză, la centrul de imunizare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea