Persoanele vaccinate anti-COVID au primit interzis!

Autoritățile din Japonia au adoptat interdicții pentru persoanele vaccinate anti-COVID. Concret, oamenii care au primit serul nu vor putea să doneze sau să transfere sânge altor persoane, conform informațiilor postate pe site-ul Societății de Cruce Roșie din Japonia.

Astfel, autoritățile vor reveni asupra deciziei după ce vor exista mai multe date concrete în legătură cu influența vaccinării anti-COVID asupra sângelui.

Mesajul transmis de autorități

„Dorim să exprimăm recunoștința noastră sinceră pentru înțelegerea și cooperarea dumneavoastră în ceea ce privește donarea de sânge. În ceea ce privește criteriile de acceptare pentru donarea de sânge în cazul celor care au fost vaccinați împotriva noului coronavirus, suntem în proces de a-l evalua și eventual, lua în considerare în țară, așa că vă rugăm să înțelegeți că ne vom abține de la a dona sânge până când vor fi arătate criteriile. Vă mulțumim pentru cooperare.

În plus, standardul va fi decis până la începerea vaccinării pentru publicul larg și, odată ce va fi decis, vă vom informa pe site din nou. Așteptăm cu nerăbdare sprijinul dumneavoastră continuu în viitor”, este scris în mesajul postat pe site-ul oficial al Societății de Cruce Roșie din Japonia.

Așadar, acestora le este interzis să mai doneze sânge până când autoritățile în cauză nu vor avea rapoarte concrete în legătură cu starea sangvină și diferențele de la nivelul sângelui după vaccinarea împotriva noului coronavirus a unui pacient. Amintim că decizia respectivă este prima de acest fel. Niciun alt stat nu a mai impus o astfel de interdicție în cazul persoanelor vaccinate anti-COVID.

Sursă foto: Dreamstime