Premierul Florin Cîțu vine cu vești bune pentru români. Potrivit acestuia, românii care s-au vaccinat anti-covid ar putea beneficia de mai multe avantaje. Printre acestea se numără renunțarea la masca de protecție în cazul celor care lucrează în birouri de tip open space.

Mai exact, Cîțu susține că Guvernul pe care îl conduce a oferit companiilor din România centre de vaccinare, unde personalul să poată facă vaccinul anti-covid. Astfel, în cazul în care toți angajații sunt vaccinați, ei vor putea sta fără mască în timpul muncii.

„Noi am oferit companiilor din România centre de vaccinare, în companii.

În același timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial, pe care am făcut-o, ca în birourile de tip open space, din companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască”, a spus Cîțu.

Totodată, premierul susține că toată lumea vrea să revină la normalitate și consideră că acest pas ar pute fi foarte important.

”Există motivații, vom vedea dacă este cazul să introducem și motivații financiare, dar eu cred că suntem responsabili și vrem să revenim la normalitate (…) Vom vedea ce spun cei de la Ministerul Sănătății, cei de la Ministerul de Interne (…) este ceea ce eu cred că se poate face”, a explicat Cîțu.

Florin Cîțu, despre finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

Florin Cîțu a vorbit și despre partea economică. Acesta a anunțat că a cerut miniștrilor implicare directă pentru finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență, pe care îl va prezenta la Bruxelles, în cursul săptămânii viitoare.

Premierul susține că există mai multe reforme pe care Guvernul le dorește, atât în sistemul de pensii cât și în cel de salarizare, iar toate reformele se găsesc în PNR.

„Sunt reforme pe care și le asumă acest Guvern, în sistemul de pensii, salarizare, companii de stat și reforme în administrația publică. Toate aceste reforme se regăsesc în aceste programe. Veți vedea aceste reforme și în PNRR.

La finalul ședinței am avut aceste discuții și cu tot Guvernul despre PNRR. Am cerut miniștrilor implicare directă, pentru a finaliza planul cât mai repede”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.