Asteroidul 467317 (2000 QW7), cu dimensiuni cuprinse între 290 de metri şi 650 de metri, va avea o viteză de 23.000 de kilometri pe oră când va trece cel mai aproape de Terra, conform datelor precizate de Centrul pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA.

Meteorul orbitează Pământul şi Soarele. Obiectele din această categorie nu se intersectează în mod normal cu orbita Pământului, dar, din când în când, se apropie mult de planeta noastră, potrivit digi24.

Distanța trecerii asteroidului față de pământ nu este una îngrijorătoare, însă specialiştii spun că pot exista anumiţi factori care îi pot modifica traiectoria.

Orice obiect spaţial care se apropie de Terra la mai puţin de 7.480.000 de kilometri este inclus de NASA la categoria „potenţial periculos“.

Planurile NASA au în vedere indentificarea cu până 90% a asteroizilor de mari dimensiuni – peste 140 de metri – care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.