România nu a scăpat încă de pericolul pandemiei. Chiar dacă numărul persoanelor care se infectează cu coronavirus scade de la o zi la alta, pericolul nu a trecut.

Un fost premier dă cea mai proastă veste

O spune fostul premier, Emil Boc. Actualul primar al Clujului atrage atenţia românilor. Pandemia nu a trecut și îi îndeamnă să nu renunțe la respectarea regulilor de prevenție.

Edilul de la Cluj le dă totuși o veste bună festivalierilor. Marile petreceri din oraș vor avea loc în acest an. Declarațiile acestuia vin în contextul în care mulți turiști își petrec mini vacanța de Paște la mare.

„Mesajul meu nu e de un optimism exagerat, de un optimism prudent, asta pentru că răul nu a trecut în materie de Covid-19.

Suntem pe cale de a trece vârful dealului, cum spunem noi aici prin Ardeal, și nu este mult până departe, dar avem nevoie încă de prudență, de vaccinare și de respectarea acestor reguli elementare”, a spus Emil Boc, la Digi24.

Marile festivaluri se vor ţine

„Eu sunt convins că vom avea festivaluri în această vară: UNTOLD, Electric Castle, Jzzz in the park și TIFF, care a fost ținut și pe perioada pandemiei, ca de altfel în toată România… Cu această condiție pe care o tot repet: vaccinare, vaccinare, vaccinare.

Azi e coadă în continuare la drive thru la Cluj-Napoca. Mai avem oameni pe lista de așteptare să se vaccineze și o să avem și o campanie. Gradul de conștientizare la Cluj e ridicat, asta ne-a și ajutat să scădem de la 8 la 2,66, fără carantină.

Deocamdată o să avem un spectacol pilot pe un spectacol de operă. Așteptăm finalizrea rezultatelor de la Barcelona și centralizarea de la Ministerul Culturii a acestor practici. Noi suntem pregătiți în orice moment să organizăm un concert pilot.

Dar ne pregătim să organizăm festivaluri în vară sau toamnă. Sunt convins că după 1 iunie vom avea posibilitatea să știm și data, dar și condițiile”, a concluzionat Emil Boc. Mai mult, edilul susține că autoritățile trebuie să se concentreze foarte mult în mediul rural.